Suezkanaal Hafen | Suezkanaalpassage, Suezkanaal

Selecteer reisdatum
Vul het totaal aantal reizigers in
Verzend verzoek
  • Afhaalservice
  • Beschikbaarheid :
  • Oppakken:
  • Opbrengst:
Suezkanaal Haven, Suezkanaal Passage, Sueskanaal, Het Suezkanaal (in het Nederlands eigenlijk Suezkanaal) is een 163 km lang kanaal dat de Rode Zee met de Middellandse Zee verbindt en daarmee een belangrijke snelkoppeling is op de scheepvaartroute tussen Europa en Azië , want anders zouden de schepen in Afrika rond moeten rijden. Het Suezkanaal begint in de Middellandse Zee bij de havenstad Port Said en eindigt in de Rode Zee bij de stad Suez, waaraan het kanaal zijn naam dankt. Steden hebben zo'n 500.000 inwoners die hier voornamelijk via het kanaal komen. Tegelijkertijd vormt het kanaal een scheidslijn tussen het eigenlijke vasteland van Egypte en het Sinaï-schiereiland en daarmee ook de grens tussen Afrika en Azië. Suezkanaalhaven, Suezkanaalpassage, Suezkanaal, Suezkanaalhaven, Suezkanaalpassage

Prijzen

Route

Suezkanaal haven | Suezkanaal Passage , Suezkanaal l.

Het Suezkanaal of Suezkanaal is een scheepvaartkanaal in Egypte tussen de havensteden Port Said en Port Taufiq bij Suez , dat de Middellandse Zee verbindt met de Rode Zee via de landengte van Suez, waardoor de scheepvaart tussen de Noord-Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan wordt gespaard. route door Afrika. Het werd geopend op 17 november 1869. De lengte over land is 162,25 km. Vanaf de in 2009 voltooide verdieping is deze 193,30 km lang, inclusief de noordelijke en zuidelijke toegangskanalen. Het kanaal vormt de grens tussen Afrika en Azië .

EEN

Het Suezkanaal (in het Nederlands eigenlijk Suezkanaal ) is een 163 kilometer lang kanaal dat de Rode Zee met de Middellandse Zee verbindt en daarmee een belangrijke kortere weg is op de scheepvaartroute tussen Europa en Azië, aangezien schepen anders Afrika zouden moeten omzeilen . Het Suezkanaal begint in de Middellandse Zee bij de havenstad Port Said en eindigt in de Rode Zee bij de stad Suez, waaraan het kanaal zijn naam dankt. Steden hebben zo'n 500.000 inwoners die hier voornamelijk via het kanaal komen. Tegelijkertijd vormt het kanaal een scheidslijn tussen het eigenlijke vasteland van Egypte en het Sinaï-schiereiland en daarmee ook de grens tussen Afrika en Azië.

verhaal

Al in 1400 voor Christus begonnen de farao's Seti I en Ramsis II met het plannen en bouwen van een kanaal dat de Rode Zee met de Middellandse Zee zou verbinden. Door natuurlijke omstandigheden was dit al mogelijk met de technologie van die tijd. Door verschillende omstandigheden duurde de aanleg van het toenmalige Suezkanaal echter tot 500 voor Christus. Slechts een paar honderd jaar later was het kanaal weer dichtgeslibd.

Het idee van een kanaal tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee stierf echter niet uit, zodat in 1846, na een onderzoek in opdracht, een studiegroep ontdekte dat het verschil in de twee zeespiegels onbeduidend was. Verdere planning volgde en de ingenieur en diplomaat Ferdinand de Lesseps kreeg uiteindelijk toestemming om het kanaal in 1856 te bouwen.

De werkzaamheden aan het Suezkanaal duurden bijna 10 jaar, van 25 april 1859 tot 18 maart 1869. Voor de bouw moesten alle bouwmaterialen van Europa naar Egypte worden gebracht, aangezien die in Egypte niet beschikbaar waren. Er moest een kanaal worden gegraven van de Nijl naar het Suezkanaal om de arbeiders van drinkwater te voorzien, anders zou de drinkwatervoorziening van de arbeiders erg duur zijn geweest. In totaal kostte het kanaal £ 19 miljoen om te bouwen en er waren 1,5 miljoen mensen bij betrokken, van wie 125.000 stierven in het proces.

Na aanvankelijke kinderziektes is het Suezkanaal nu een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Egypte. Het jaarinkomen ligt momenteel rond de 3 miljard euro en vloeit voort uit vergoedingen voor de passage van het Suezkanaal tot 8 euro per ton gewicht. De meeste inkomsten uit het Suezkanaal komen ten goede aan Egypte zelf. Onderdelen worden echter ook gebruikt voor het onderhoud van het kanaal. Vooral het kanaal moet worden beschermd tegen dichtslibbing. Maar de overheid wil het ook verbreden voor nog grotere schepen. Kosten voor sluizen zijn niet voor rekening, aangezien deze niet nodig zijn vanwege het ontbreken van hoogteverschil tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee.

Passage Suezkanaal, transit

Het Suezkanaal kan maar vanuit één richting worden overgestoken. De reden hiervoor is de geringe breedte, die aan het wateroppervlak tussen de 280 meter in het zuiden en 345 meter in het noorden ligt. Op de bodem van het 22,5 meter diepe Suezkanaal is de breedte tussen de 195 en 215 meter.

Daarom kan het kanaal alleen in konvooien worden gepasseerd, die 11 tot 16 uur duren. Om hier de capaciteit te vergroten, wordt de Bittersee, gelegen in het midden van het Suezkanaal, gebruikt als wachtzone waar schepen kunnen oversteken. Het kanaal heeft nu een doorvoer van 15.000 schepen per jaar, goed voor 14% van 's werelds scheepvaartvracht.

cruise

Cruises varen ook door het Suezkanaal, maar dit heeft minder te maken met het verkennen van het landschap en veel meer met de bestemming van het schip. Deze zijn echter vrij zeldzaam om twee redenen. Enerzijds moeten passagiersschepen ook leges betalen bij het passeren van het Suezkanaal, waardoor dit voor grote cruiseschepen zo'n 100.000 euro kan kosten. Maar de passage zelf is niet erg spannend voor de vakantiegangers, aangezien het kanaal de woestijn doorkruist, die snel eentonig wordt en weinig afwisseling kent. Daarom wordt vakantiegangers vaak aangeboden om een reis naar Caïro te maken terwijl ze het kanaal oversteken. Hiertoe worden de passagiers voor aanvang van de passage door het Suezkanaal aan land afgezet en maken een busreis naar Caïro en nemen vervolgens de bus naar het eindpunt van het kanaal.

Suezkanaal haven | Suezkanaalpassage, Suezkanaal

Reviews (0 Reviews)

Hoe boek je?

Hoe kunt u boeken? Uw vragen/zorgen zijn erg belangrijk voor ons. Daarom kunt u ons in dringende gevallen ook telefonisch bereiken op het mobiele nummer 00201000835673 (WhatsApp en Viber berichten zijn ook mogelijk) "bijna" 24 uur of per direct mail naar info@book-tour-egypt.com .... Invullen in de gegevens op de "Reserveer nu" pagina, e-mail ons of bel 00201000835673. Dan maken we een passende afspraak met onze gids in uw hotel. Na uw aankomst zal hij u ontmoeten en u meer informatie geven over de door u geboekte excursie, uw vragen beantwoorden en u het ontvangstbewijs al... ...Lees verder

Hoe betaal je ?

U kunt het gehele bedrag of een aanbetaling via uw bank overmaken op onze rekening of contant betalen ter plaatse in Egypte. Wanneer u in Egypte aankomt, zal onze gids u bezoeken in het hotel, het geld of het saldo ophalen en u het ontvangstbewijs geven Wij bieden vijf opties: - U kunt het gehele bedrag of een aanbetaling op onze rekening overmaken via uw bank - Overboeking van het volledige bedrag of een deel van het bedrag als aanbetaling Betaling via PayPal (eventueel gekoppeld aan kosten) Contante betaling aan onze medewerker op de luchthaven Betaling voor kleinere excursies (safari's,... ...Lees verder